CmsContents     

Methoden


PCR

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij zo een test wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen dat vervolgens naar onze Centraal Extractie Locactie (CEL) wordt gestuurd. De CEL bereid de swabs voor op het testen waarna ze naar een van onze laboratoria gestuurd worden. In onze laboratoria wordt de PCR-test vervolgens geanalyseerd. We stellen vast of er genetisch materiaal van het coronavirus (SARS-CoV-2) in het slijm aanwezig is. Hoewel de doorlooptijd van de PCR test langer is dan die van een sneltest, zijn wij overtuigt van de nauwkeurigheid van de PCR test. Wij garanderen een doorlooptijd van 24 uur.

Sputum sneltest

Liever geen neus- of keelswabs meer? Dan is deze test een perfect alternatief! De Sputum Sneltest kunt u eenvoudig zelf afnemen door sputum (speeksel) op te vangen in een testbuis doormiddel van een bijgeleverd trechtertje. Vervolgens mengt u zelf het sputummonster met een extractievloeistof waarna deze op de test gedruppeld kan worden. De uitslag is binnen 15 tot 30 minuten bekend.


Reiscertificaat

Heb je een PCR test voor reizen nodig? Veel landen stellen bepaalde eisen om de COVID-19 besmettingen tegen te gaan. Denk hierbij aan een verklaring van een negatieve test. Bij Het Coronalab bieden we PCR testen met reiscertificaat die confirmeert dat je een negatieve coronatest hebt afgelegd. Voor bijna alle reizen is een negatieve PCR test nodig. Het verschilt echter per land of u een antigen sneltest of een PCR test moet voorleggen om het land binnen te reizen. Ook zijn er per land verschillende regels over de geldigheid en de duur van het certificaat.

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.

Let op: de situatie verandert per dag. Er kunnen afwijkingen zijn en je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

Geldigheid

Een belangrijk onderdeel van PCR testen die gebruikt worden om te reizen is de geldigheid. De meeste landen hebben een aantal uur of dagen dat een certificaat geldig is. Vaak is er nog onderscheid tussen geldigheid tot vertrek of geldigheid tot aankomst.

Meenemen of indienen?

In de meeste gevallen wordt gevraagd de verklaring of het certificaat mee te nemen op reis om deze te kunnen tonen. In enkele gevallen mag dit digitaal, maar meestal moet dit een afgedrukte versie zijn. Sommige landen willen echter dat het certificaat al eerder online aangeleverd wordt.

Kinderen

Het is per land verschillend of kinderen ook getest moeten worden. In veel landen moeten kinderen vanaf 0 jaar getest worden, toch zijn er ook landen waarbij kinderen tot een bepaalde leeftijd vrijgesteld zijn.