CmsContents

Business Development Manager


1st LAB consortium

ondernemend - commercieel - proactief - groeifunctie naar Directeur

Locatie: Breda


Over 1st LAB consortium

Onze opdrachtgever 1st LAB consortium is een uniek netwerk van een 6 tal hoogwaardige laboratoria en een ICT-provider. De laboratoria zijn allemaal actief in het bewaken van voedselveiligheid voor mens en dier en in enkele gevallen elkaars concurrenten in die industrie. 1st LAB consortium is ontstaan in 2020 toen het ministerie van VWS extra capaciteit zocht voor het uitvoeren van de Covid PCR-testen. De bedrijven hebben toegezegd om hiervoor te gaan samenwerken en hebben daartoe samen dit consortium opgericht. De samenwerkende laboratoria zijn alle ISO 17025 geaccrediteerd en zijn aangesloten bij de landelijke branchevereniging Fenelab.

1st LAB consortium is ontstaan in 2020 toen het ministerie van VWS extra capaciteit zocht voor het uitvoeren van de Covid PCR-testen. De bedrijven hebben toegezegd om hiervoor te gaan samenwerken en hebben daartoe samen dit consortium opgericht.

Inmiddels heeft het consortium 800.000 PCR-testen succesvol uitgevoerd, de organisatie is neergezet, de processen zijn gefinetuned en is een zeer succesvolle operatie en logistiek opgezet. Ook nu in het eerste half jaar van 2022 is de samenwerking zeer succesvol. De partners in deze samenwerking zien nu naast de SARS-CoV2 tests mogelijkheden om deze samenwerking verder uit te bouwen.De ambitie is uitgesproken om de samenwerking te continueren en verdere groei te realiseren in bestaande maar vooral ook nieuwe marktsegmenten.


1st LAB consortium heeft al een significante omzet met een zeer net resultaat laten zien, waardoor ook iedere partner ervan is overtuigd dat deze samenwerking moet worden voortgezet. Voor 1st LAB consortium zijn we op zoek naar een Business Development Manager.


Business Development Manager


De Business Development Manager is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de business in bestaande en nieuwe marktsegmenten. Je ontwikkelt zelfstandig strategische en operationele plannen voor het aanboren van nieuwe afzetmarkten alsmede het opschalen van de activiteiten in bestaande

afzetkanalen. Het bestaande netwerk maak je je snel eigen en je zorgt dat je de key stakeholders snel leert kennen. Binnen de partners speel je een verbindende rol binnen het consortium en ben je tegelijkertijd het gezicht naar buiten.

In deze zeer zelfstandige en autonome rol ben je echt de karrentrekker en kun je doorgroeien naar de eindverantwoordelijke positie. In de huidige setting rapporteer je aan de twee coördinatoren van het consortium. Binnen de samenwerking is een klein team werkzaam met eigen apparatuur en systemen, maar binnen de partners zijn de operations, logistiek, quality assurance, IT en controlling actief voor deze partnership.

Op dit moment zijn de activiteiten nog gericht op de Nederlandse markt, maar het consortium wil ook internationaal de mogelijkheden bezien om de business verder uit te bouwen. De Business Development Manager richt zich op snel schaalbare testmarkten binnen de Healthcare, Life Science en andere chemisch analytische markten. De eerste focus is gericht op gezondheidszorg, consumentenmarkten

in de gezondheidszorg en ook schaalbare single test markten waar volume te verwachten is.


Wie zoeken we?


Je hebt een afgeronde opleiding op hbo+/ universitair niveau; je hebt een trackrecord in een soortgelijke commerciële functie en ervaring met het definiëren en realiseren van business development & groei.

Je hebt ervaring binnen verwante industrietakken met hoge kwaliteitseisen, affiniteit met de wereld van laboratoria en/of de medische diagnostiek is een pre maar geen must. Je bent bovenal een zelfstarter, beschikt over de nodige creativiteit, drive, hebt organisatietalent en bent in staat om zelfstandig de business op- en uit te bouwen.

Je bent ondernemend, een goede netwerker en je bent resultaat- en klantgericht. Je beschikt over de competenties die verder nog van een Business Development Manager verwacht mogen worden: proactief, zelfstandig, luistervaardig, analytisch, onderhandelingsvaardig (gericht op win-win) en een winnaarsmentaliteit.

Tot slot beschik je over een flinke dosis energie en humor. Je communiceert soepel en effectief op uiteenlopende niveaus en hebt -naast de Nederlandse taal- een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.

Je hebt ervaring binnen verwante industrietakken met hoge kwaliteitseisen, affiniteit met de wereld van laboratoria en/of de medische diagnostiek is een pre maar geen must.


Wat 1st LAB u biedt


1st LAB consortium biedt jou een uitdagende functie in een bedrijf met interessante groeiambities en toekomstperspectief en prima arbeidsvoorwaarden. Een mooie uitdaging voor een gedreven en verbindende Business Development Manager die door wil groeien naar de eindverantwoordelijke positie.


Meer informatie?

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Van de Groep & Olsthoorn. Of direct te reageren via:

https://www.vandegroep.nl/vacatures/business-development-manager

De behandelend Consultants staan u graag te woord: Monique van Dijk of Gertjan van de Groep

+31 346 – 87 00 20 | info@vandegroep.nl

Print / Download PDF